Cliënten

Barilla Groep

Barilla Holding SpA

De Barilla Groep is internationaal marktleider op het gebied van deegwaren en bakkerijproducten. Het bedrijf verkoopt haar producten in meer dan 100 landen wereldwijd.

“Voor juridisch advies met betrekking tot onze dagelijkse ondernemingsrechtelijke activiteiten in Nederland, richten wij ons tot Cleber Advocaten. Deze zaken moeten met de nodige behoedzaamheid worden behandeld. De keuze voor een advocatenkantoor is een kwestie van vaardigheden. Je zoekt naar adviseurs die jouw stijl en manier van zakendoen begrijpen en daarbij kunnen aansluiten. De advocaten van Cleber zijn beschikbaar en je kunt op hen rekenen. Hun juridische advies combineren zij met een goed gevoel voor cijfers en financieel inzicht, waardoor er een groter begrip voor de commerciële aspecten van ons bedrijf ontstaat. Ze komen meteen ter zake en behalve het geven van advies met betrekking tot het Nederlands recht, zijn zij tevens in staat ons te attenderen op de wijdere juridische implicaties vanuit een internationaal perspectief. Cleber is allerminst een “geldmachine”. Het kantoor lijkt tevreden met haar omvang en dat zijn wij ook, omdat het persoonlijke aandacht en betrokkenheid waarborgt. De tarieven die wij betalen zijn voor betrouwbaar en gedegen partneradvies.”

Franco Guariglia

Group General Counsel
Barilla Holding SpA

Savencia SA

Savencia SA

Savencia SA richt zich op kaas- en zuivelspecialiteiten en is een van de belangrijkste melkverwerkingsbedrijven van de wereld. Met meer dan 18.000 werknemers in 24 landen en 87 productie-eenheden, is de Groep actief op alle continenten. De aandelen van Savencia SA staan genoteerd aan de Beurs van Parijs.

“Wij onderhouden een voortreffelijke relatie met Cleber. Wij begrijpen elkaar perfect en hebben niet veel woorden nodig. Toen wij een van onze bedrijven verkochten aan een Nederlandse onderneming, hebben wij Cleber gevraagd ons bij te staan in een gecompliceerde procedure. Van een goede procesrechtadvocaat wordt vaak wel gezegd dat hij/zij een groot vechter moet zijn, maar in mijn ogen zijn vooral het hebben van dossierkennis en een sterke manier van beargumenteren de voornaamste ingrediënten voor succes. Cleber’s advocaten zijn hierin dan ook zeer competent. Mijn ervaring met andere kantoren is dat partners vaak maar zijdelings bij een zaak betrokken zijn. Bij Cleber is dat zeker niet het geval. Iedereen is goed geïnformeerd en kundig, maar de partner blijft zelf nauw betrokken bij het hele proces. Dat de juiste persoon – de meest ervaren en best opgeleide op het gebied van een bepaalde juridische kwestie – jouw zaak behandelt is buitengewoon relevant. Dat soort van ‘matchmaking’, daar is Cleber goed in. Hun kennis van Frankrijk en beheersing van de Franse taal is daarbij een extra toegevoegde waarde.”

Mike Reynolds

Chief Financial Officer
Savencia SA

Tech Data

Tech Data Corporation

Tech Data Corporation (119 op de Fortune 500® ranglijst en een van de Fortune’s “World’s Most Admired Companies”), is een van ‘s werelds grootste distributeurs van technologische producten en diensten. Het bedrijf levert aan 120.000 verkooppunten in ruim 100 landen om consumenten op efficiënte en rendabele wijze te voorzien in hun technologische behoeften. De aandelen in Tech Data Corporation zijn genoteerd aan de NASDAQ.

“Wij hebben een hechte, doorlopende relatie met Cleber opgebouwd tijdens onze jarenlange samenwerking. Wij vragen hun advies voor algemene ondernemingsrechtelijke zaken en in het bijzonder voor het integratieproces dat volgt na een fusie of overname. Pragmatiek, voortreffelijke beschikbaarheid en een snelle respons zijn de kenmerken die meteen naar boven komen, wanneer ik aan Cleber denk. Het is prettig en eenvoudig samenwerken met deze advocaten en ik waardeer hun kennis en vermogen om kwesties buiten hun eigen vakterrein in hun advisering mee te nemen. Het is enorm waardevol en geruststellend wanneer zij deelnemen aan gesprekken met collega’s van onze financiële afdeling in de VS en met onze accountants. Zij begrijpen onmiddellijk waar het om gaat en de politieke gevoeligheden die meespelen. Zij snappen hoe wij denken met als resultaat: voortreffelijk advies voor een eerlijk tarief.”

Norbert Sourek

General Counsel Europe
Tech Data Europe GmbH

EuroAtlantic Airways

EuroAtlantic Airways

EuroAtlantic Airways is gespecialiseerd in het leasen van luchtvaartuigen voor andere luchtvaartmaatschappijen en biedt charteroplossingen voor reisorganisaties en de luchtvaart ondersteunende dienstverlening. Het is een in Portugal geregistreerde internationale chartermaatschappij, met vluchtroutes naar de VS en Canada, de Cariben, Centraal en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten, de Stille Oceaan, Australië en Oceania.

“Toen wij ons geconfronteerd zagen met een probleem dat te maken had met de lease van een vliegtuig aan een bedrijf in Nederland, vroegen wij Cleber ons te assisteren bij het vinden van een oplossing. Het was een litigation procedure die wij gelukkig wonnen door de samenwerking met Cleber. Vanaf dat moment hebben we regelmatig met dit kantoor gewerkt en wij winnen hun advies in telkens als er zich een probleem voordoet in Nederland. Cleber heeft intelligente en kundige advocaten in huis. Juridische kwesties duren vaak lang, maar doordat zij ons goed op te hoogte houden tijdens een zaak weten we altijd precies waar we staan en wat we kunnen verwachten. De advocaten van Cleber hebben het vermogen om ingewikkelde zaken simpel uit te leggen. Zij bereiden hun zaken voor in detail en met de grootste zorgvuldigheid. De service is uitstekend.”

Euclides Batalha

Bestuurslid en Vice-President
EuroAtlantic Airways

  Corporate | Litigation