Prof. mr. Niek Peters

Niek Peters

Prof. mr. Niek Peters
T +31 20 305 8888
[email protected]

Belangrijkste praktijkgebieden: Litigation 

Prof. mr. Niek Peters is een erkend specialist op het gebied van (internationale) geschilbeslechting en arbitrage. Als advocaat staat Niek cliënten bij in (internationale) arbitrages en gerechtelijke procedures over een verscheidenheid van onderwerpen (waaronder fusies en overnames, aandeelhoudersgeschillen, commerciële contracten, investeringen, bestuurdersaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid) in diverse sectoren (waaronder energy, construction, engineering en IT). Daarnaast treedt Niek op in procedures bij de overheidsrechter die verband houden met arbitrage, zoals bijvoorbeeld procedures voor de tenuitvoerlegging en vernietiging van arbitrale vonnissen, en wordt hij ingeschakeld in verband met investeringsgeschillen. Daarnaast zit Niek als arbiter (voorzitter, unus en co-arbiter) en bindend adviseur.

Niek is hoogleraar internationale handelsarbitrage aan de Rijksuniversiteit Groningen, aan welke universiteit hij sinds 2008 het vak “International Commercial Dispute Settlement Law” verzorgt en waar hij in 2015 is gepromoveerd op een proefschrift getiteld “IPR, Proces & Arbitrage: Over grondslagen en rechtspraktijk”. Nadien verscheen van zijn hand ook het boek “The fundamentals of international commercial arbitration”. Daarnaast publiceert Niek frequent in vaktijdschriften. Vanwege zijn vakkennis wordt hij veelvuldig gevraagd als spreker voor nationale en internationale congressen.

Niek weet als geen ander een brug te slaan tussen het recht en de praktijk. Hij houdt van pragmatische oplossingen, komt snel tot de kern en heeft een goed begrip voor de financiële en zakelijke kant van geschillen. Voordat Niek zich in 2015 bij Cleber aansloot, is hij onder meer werkzaam geweest bij een Amerikaans advocatenkantoor in Amsterdam en een nichekantoor in Brussel gespecialiseerd op het gebied van arbitrage.

Publicaties

Opleiding

  • Internationaal recht en privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2004)
  • Internationaal recht aan de Universiteit van Kopenhagen (2002)


Beëdigd

2004


Talen

Nederlands en EngelsLidmaatschappen

  • Vereniging Corporate Litigation
  • Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP)
  • Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht (KNVIR)
  • International Law Association (ILA)
  • Association Internationale des Jeunes Avocats (AIJA)
  • International Council for Commercial Arbitration (ICCA)

  Corporate | Litigation